pet here. -->Η Συνταγή της Επιτυχίας για την Επίτευξη των Στόχων σου είναι εδώ!
Share on facebook
https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9-104532318253220
Share on email
Email

Η Συνταγή της Επιτυχίας για την Επίτευξη των Στόχων σου είναι εδώ!

Η Συνταγή της Επιτυχίας για την Επίτευξη των Στόχων σου είναι Εδώ!

Έαν είναι ένας στόχος καρδιάς και ανήκει στον σκοπό της ζωής σου, σε κάνει χαρούμενο, δημιουργικό και σε εξελίσσει, τότε σίγουρα  μπορείς να τον πετύχεις ο κόσμος να χαλάσει!!!

Για να δεις τον στόχο σου να υλοποιείται, πρέπει να είναι ξεκάθαρα διατυπωμένος. Να εκπέμπει το σωστό μήνυμα και να νιώθεις ήδη ότι τον έχεις πετύχει και αισθάνεσαι μέσα σου ευγνωμοσύνη και χαρά για να συντονιστείς με τις κατάλληλες καταστάσεις που θα σε οδηγήσον στην επίτευξη του! Δεν χρειάζεται απλά θεωρητικά να το επιθυμείς, αλλά να βάζεις όλη σου την αγάπη και όλο σου το δυναμικό σε αυτόν, να έχεις ένα διακαή πόθο για προσφορά, δράση & επιτυχία! Και θα έχεις αν αυτό είναι για το ανώτερο καλό σου, σε κάνει σαν ψυχή ευτυχισμένο, προσφέρεις αξία με αγνή πρόθεση στους άλλους ανθρώπους και όλοι οφελούνται από αυτό.

Όταν έχεις συνέπεια και είσαι απόλυτα εστιασμένος σε αυτά που βάζεις στόχο να πετύχεις καθημερινά, έχεις καλή καθοδήγηση από μέντορες, και έχεις φίλο σου το υποσυνείδητο, τότε σίγουρα είσαι μια ανάσα από τα όνειρα σου!

Παρακάτω θα αναλύσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται να γνωρίζεις και είναι αυτά που θα σε κρατάνε εστιάσμενο και θα σε παρακινούν για να είσαι στο σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σου! Πάμε λοιπόν τα δούμε μαζί! Γιατί αξιζεις να έχεις την ζωή που ονειρεύεσαι!!!

Το νούμερο 1 είναι να ανακαλύψεις τους στόχους σου!!!

Σκέψου τι σε κάνει να έχεις πάθος γι’αυτό! Τι είναι αυτό που αγαπάς; Τι είναι αυτό που όταν το κάνεις ενθουσιάζεσαι τόσο πολύ που χάνεται ο χρόνος!!!

Να κάνουμε το στόχο μας συγκεκριμένο και ξεκάθαρο! Να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε μέσα μας, για να το εκπέμψουμε και έξω μας!

Αλλιώς δεν θα φθάσει ποτέ το σήμα στον παραλήπτη που είναι το σύμπαν! Έτσι γίνεται και  με το Gps, αν δεν βάλεις την ακριβή διεύθυνση δεν θα φθάσεις ποτέ ακριβως μπροστά στον προορισμό σου, όλο θα χάνεις τον δρόμο, η θα είσαι γύρω, γύρω!!!

Το νούμερο 2 είναι να καταγράψεις τους στόχους σου χρησιμοποιώντας ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ και χρόνο ΕΝΕΣΤΩΤΑ.

π.χ.  Δεν θα πούμε θα ήθελα να έχω υγεία, χρήματα, ιδανικό σύντροφο και εργασία, αλλά δηλώνουμε πως τα έχουμε ήδη μιλάμε σε χρόνο ενεστώτα και αυτό γιατί το υποσυνειδήτο μας δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, η γλώσσα του είναι το συναίσθημα και οι εικόνες, ότι βιώνεις και παίζεις μέσα στο μυαλό σου αυτό θα έλξεις και στην πραγματική ζωή σου! Δεν αντιλαβάνεται μην και δεν γι’αυτό πάντα δηλώνουμε θετικά για να δώσουμε τα σωστά και κατάλληλα μηνύματα!

Οπότε η σωστή δήλωση είναι:

Έχω ήδη υγεία, αφθονία, τον ιδανικό σύντροφο και την ιδανική εργασία και είμαι πολύ χαρούμενός και ευγνώμων γι’αυτό! Ευχαριστώ!

Το ευχαριστώ το χρησιμοποιούμε όταν κάτι έχει ήδη συμβεί ως ένδειξη ευγνωμοσυνής.

To νουμέρο 3 είναι σημείο κλειδί! Να σπάσεις τον μεγάλο στόχο σε μικρούς εφικτούς στόχους και να κάνεις καθημερινους απολογισμούς όσων έχεις πετύχει για να είσαι σε εγρήγορση, να αναγνωρίζεις τις μικρές σου νίκες και να συνεχίζεις με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

Ένα στόχο την φορά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό! Κάνε πλάνο για το τι θα κάνεις κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα! Και να είσαι συνεπής! Τότε θα νιώθεις μέσα σου ικανοποιημένος, χαρούμενος και περήφανος και αυτό θα σε βοηθήσει, θα είναι κίνητρο για εσένα, εφόσον θα βλέπεις αποτελέσματα, για να συνεχίσεις και να πετύχεις ακόμα μεγαλύτερα πράγματα!

Tip

Στο τέλος της ήμερας να ρωτάς τον εαυτό σου

Εκπλήρωσα τον μικρό ημερήσιο μου στόχο για να πετύχω άμεσα και τον μεγάλο μου στόχο;;; Έτσι το βράδυ που θα κοιμηθείς θα αισθάνεσαι ότι δεν πέρασε άσκοπα η μέρα. Θα νιώθεις παραγωγικός και δημιουργικός!

Μην ξεχνάς  αν δεν έχεις εσύ όνειρα, θα βρεθείς να υπηρετείς τα όνειρα  κάποιου άλλου! Η λύση είναι να εστιάσεις στις δικές επιθυμίες και στα δικά σου όνερα!!!

Ο Tonny Robbins συμβουλεύει, αντί να κυνηγάμε ένα τεράστιο μελλοντικό στόχο, που μας φαίνεται βουνό και άρα έχουμε αρκετές πιθανότητες να το παρατήσουμε, να δούμε το σήμερα, και τι αλλαγές και νέες δράσεις μπορούμε να ξεκινήσουμε και να διατηρήσουμε στην καθημερινότητα μας από σήμερα. Οι μικρές αυτές δράσεις στη συνέχεια θα μας οδηγήσουν στον μεγαλύτερο στόχο αρκεί να τις κάνουμε συστηματικά και να μην τις παρατήσουμε. Εστιασμένα και συστηματικά είναι το κλειδί!

Το νούμερο 4 είναι να βάλεις τον στόχο σου στο καθημερινό σου πρόγραμμα, να είναι αναπόσπαστο, αυτοματοποιημένο κομμάτι σου!

Όπως είναι δεδομένο και φυσικό ότι πρέπει να πιεις νερό και να φας για να ζήσεις, ή είναι αυτοπατοποιημένη κίνηση όταν μπαίνεις στο σπίτι να ανοίξεις το φως η τον θερμοσίφωνα για να κάνεις μπάνιο, έτσι αυτομάτα να εφαρμόζεις και τις νέες συνηθείες σου και τους μικρούς σου στόχους που θα σε εξελίξουν και θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον μεγάλο σου στόχο! Αυτό που θα σε οδηγήσει πιο σύντομα στην επιτυχία είναι η αυτοματοποιημένη σου ρουτίνα που σε πάει κάθημερινά και ένα βήμα παρα πέρα και έτσι η επιτυχία σου θα είναι δεδομένη!

Το κλειδί εδώ, είναι να μην προσπαθείς να αλλάξεις τις κακές συνήθειες, αλλά να εστιάσεις την προσοχή σου στο να προσθέτεις περισσότερες νέες θετικές συνήθειες που θέλεις να εφαρμοζείς στην καθημερινότητα.

Το νούμερο 5 είναι να δημιουργήσεις μια σωστή στρατηγική και ένα καθημερινό πλάνο!

Οι καθημερινοί στόχοι να είναι εφικτοί και πραγματοποιήσιμοι, να μην βάζεις πολλά παραπάνω πράγματα από αυτά που μπορείς, πιθανά για να πετύχεις πιο σύντομα τον στόχο σου, γιατί έτσι πολύ πιθανό να πετύχεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, να πελαγώσεις, να απελπιστείς και να τα παρατήσεις. Ο λόγος που βάζουμε κάτι εύκολο και εφικτό, αλλά καθημερινό είναι για να είμαστε σε συνεχόμενη δράση και εφόσον πετυχούμε αυτά που βάζουμε σαν στόχους μικρούς να νιώθουμε ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και περήφανοι για τον εαυτό μας και έτσι να συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο για το έργο μας.

Το νούμερο 6 είναι να αξιολογείς και να ελέγχεις τους στόχους σου σε τακτά διαστήματα.

Ο στόχος σου να είναι χρονικά δεσμευτικός να βάζεις συγκεκριμένο χρόνο επίτευξης. Τα Date Lines θα σε βοηθήσουν πολύ! Έτσι κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα είναι καλό να αξιολογείς τους στόχους σου, για να βλέπεις πως πάει η προόδος σου! Αν είσαι κοντά στην επίτευξη τους, η κάπως έχεις χάσει λίγο τον δρόμο και απλά χρειάζεσαι μια ευθυγραμμιση στο πρόγραμμα των στόχων σου!

Για να βοηθηθείς με αυτήν την διαδικασία μπορείς να ρωτάς τον εαυτό σου πως τα πηγαίνεις με αυτούς. Αν εξελίσσεσαι όπως θα ήθελες, αν χρειάζεται να αλλάξεις κάποια εργαλεία η κάποια στρατηγική ή αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη παρακίνηση για να οδηγηθείς πιο αμέσα στον πολυπόθητη στόχο!

Επίσης κάτι πολύ έξυπνο για παρακίνηση που λειτουργεί πολύ καλά, είναι να δεσμευτείς σε ένα εβδομαδιαίο σου στόχο σε ένα φίλο σου! Εάν θέλει μπορεί να συμμετέχει και αυτός! Να θέτετε στόχους που θα πετύχετε μέσα στην εβδομάδα και έπειτα να δίνετε ραντεβού συγκεκριμένη μέρα και ώρα για να λέτε πως τα πήγατε! Να έχετε δηλαδή το σύστημα της εβδομαδιαίας ΄΄αναφοράς΄΄. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι όταν δεσμεύτοται και σε κάποιον άλλον, δεν θέλουν να εκτεθούν και είναι πιο εστιασμένοι και συνεπείς στο στόχο τους, ενώ στον εαυτό τους πιθανά να μην είναι, αν δεν είναι αυστηρά πειθαρχημένοι. Επίσης όταν μοιράζονται κοινές νικές είναι κάτι πολύ χαρμόσυνο και τους δίνει ακόμη περισσόυτερη δύναμη να συνεχίσουν να εξελίσσονται στον δικό στους σκόπο.

Το νούμερο 7 αναφέρεται στο πως να πετύχεις πιο γρήγορα τους στόχους σου με τη δύναμη του οραματισμού και να της οπτικοποιήσης!

Ψάξε και βρες ή δημιούργησε φωτογραφίες που θα δείχνουν εσένα να κάνεις ήδη όλα όσα επιθυμείς, να είναι σαν να βιώνεις ήδη την σκηνή της ευτυχίας που έχεις για στόχο!!! Έαν βλέπεις καθημερινά αυτές τις φωτογραφίες θα νιώθεις απέραντη χαρά, αγάπη, ενθουσιαμό, περηφάνια και ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που πέτυχες με τις άπειρες δυνατότητες σου!!! Όλη αυτή η υπέροχη συνθήκη που θα έχεις δημιουργήσει, θα σε ωθεί σε δράση, θα σε κρατά εστιασμένο και θα σου δίνει ένα ακόμα κίνητρο για να μην σταματάς ποτέ, ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές!

Φτιάξε τον πίνακα των επιθυμιών σου η αλλιώς των στόχων σου! Γνωστό και ως το wishboard σου! Και ετοιμάσου για να απογειώσεις τη ζωή σου!

Κοίτα αυτές τις φωτογραφίες πολλές φορές μέσα στην ημέρα σου για να σου δώσουν χαρά και δύναμη! Οραματίσου ότι είναι ήδη μέρος της ζωής σου και νιώσε με όλο σου το είναι και με όλη σου την καρδιά, την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη που έχεις ήδη στην ζωή σου ό,τι ποθεί η ψυχή σου και ευχαρίστησε το σύμπαν και το θεό ή ότι εσύ θεωρείς ανώτερη δύναμη που σε βοήθησε στην υλοποίηση των στόχων σου!

Μην ξεχνάς ποτέ πως η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί της αφθονίας!

Το νούμερο 8 είναι να θυμάσαι γιατί ξεκίνησες!

Όσα εμπόδια και να βρεθούν στον δρόμο σου αν θυμάσαι γιατί ξεκίνησες τίποτα δεν θα σε φοβίσει ή θα σε αποθαρρύνει. Η δυναμική αρχή είναι πολύ σημαντική, αλλά η συνέπεια στο πλάνο σου είναι είναι η πιο απαραίτητη, αλλιώς δεν θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου, αν δεν έχεις επιμονή, πείσμα, γνώση των δυνατοτήτων σου, αυτοπειθαρχία, μα πάνω απ’ολα φλόγα μέσα στην καρδιά σου γι’αυτό που αγαπάς και να θυμάσαι τον λόγο που αποφάσισες να υπηρετήσεις αυτόν το σκοπό! Γιατί αγαπάς να προσφέρεις στους ανθρώπους αξία και να τους δείχνεις πόσο μοναδικοί είναι και πως μπορούν να πετυχαίνουν ότι επιθυμεί η καρδιά τους. Ότι είναι καλό για την δική σου εξέλιξη στο μονοπάτι της ζωής σου, είναι και για το συλλογικό καλό όλων και αυτό το σύμπαν όλο πάντα το ευνοεί.

Το νούμερο 9 είναι πίστεψε ότι μπορείς να καταφέρεις τους στόχους σου, αφαιρώντας τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις!

Όσο και να θέλεις με όλη σου την καρδιά να πετύχεις τους στόχους σου, είναι πιθανό να βλέπεις πως δεν τα καταφέρνεις και πως συναντάς συνέχεια εμπόδια και δεν ξέρεις τι να κάνεις γι’αυτό και πως να το αντιμετωπίσεις. Σύμφωνα με την ψυχολογία οι αποφάσεις που παίρνουμε και οι δράσεις που κάνουμε υπόκεινται στο 10% του συνειδητού μας νου, το υπόλοιπο 90% είναι πληροφορίες και πεποθήσεις που δημιουργήθηκαν από τα παιδικά μας βιιώματα ή προέρχοναι από τους προγόνους μας που είναι καταγεγραμένες στο υποσυνείδητο νου μας και  δεν έχουμε ιδέα γι’αυτές, όμως είναι και αυτές που μας ορίζουν. Το υποσυνείδητο μας έχεις ως σκοπό να μας κρατάει σε ασφαλή ζώνη και σε επιβίωση, επίσης δεν αντιλαμβάνεται ποιες πεποιθήσεις μας οφελούν και ποιες όχι, έτσι κρατάει και πληροφορίες που δεν μας οφελούν και μας δημιουργούν εμπόδια. Όπως π.χ. είμαι ανίκανος, είμαι λίγος, είμαι αποτυχημένος, είμαι ένα τίποτα. Έτσι όταν θέλω κάτι το θέλω με την συνειδητή επίγνωση του 10%, αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν υποσυνείδητες περιοριστικές πεποιθήσεις που ανήκουν στο 90% και με εμποδίζουν να πετύχω, γιατί είναι πολύ περισσότες. Κατ’αυτόν τον τρόπο π.χ. αν δεν αντιλαμβάνομαι την αξία μου και προπαθώ να πετύχω στην εργασία μου και συνεχώς αποτυγχάνω, επιβεβαιώνεται η πεποίθηση ότι είμαι ανίκανος και λίγος, αποθαρρύνομαι και βρίσκομαι σε ένα συνεχές φαύλο κύκλο. Μέχρι την στιγμή βεβαίως που θα αποφασίσω όλα αυτά να τα αλλάξω μια για πάντα! Θα πάρω την συνειδήτη απόφαση να καλλιεργήσω τον εαυτό μου, να τον αγαπήσω και να απολαύσω όλα αυτά που μου αξίζουν! Όλα αυτά φυσικά θα γίνουν μέσα από εκπαιδεύσεις κα βιωματικά σεμινάρια, αλλά και μέσα από εξειδικευμένες ατομικές συνεδρίες για την επίλυση των δικών μου θεμάτων με ειδικούς θεραπευτές και δασκάλους ψυχολογίας και αυτογνωσίας.

Το νούμερο 10 είναι εκπαιδεύσου στο αντικείμενο σου και αναγώρισε πόσο σημαντικο είναι να έχεις στο πλάι σου μέντορες που θα σε εμπνέουν και σε καθοδηγούν σωστά!

Θα σε βοηθήσει πολύ να φέρεσαι έξυπνα και στρατηγικά και πάνω απ’όλα να είσαι εύελικτος και όχι να μένεις προσκολλημένος σε παλιές γνώσεις και μεθόδους που πλέον δεν λειτουργούν. Μπορείς να παρακολουθήσεις εκπαίδευσεις και να πάρεις νεές γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις την σωστή νοοτροπία που θα σε οδηγήσει αμέσως στην επίτευξη των στόχων σου! Και αυτό φυσικά θα γίνει από ανθρώπους που είναι ειδικοί σε αυτό! Η νέα γνώση θα προσφέρει νέες πληροφορίες στο υποσυνείδητο σου και αυτό θα δημιουργήσει νέες πιο δυνατές συνάψεις στον εγκέφαλο σου και έτσι θα κάνεις νέες δράσεις με νέες οφέλημες συνήθειες, θα χτίσεις μια καλή στρατηγική όπως είπαμε που θα φέρει αμέσα νέα αποτελέσματα στη ζωή μας!

Η εκπαίδευση είναι το ένα σημαντικό εργαλείο! Και το άλλο είναι να έχουμε ένα μέντορα στη ζωή μας την προσωπική και την επαγγελματική που θα μας καθοδηγεί σωστά σύμφωνα πάντα με τις δικές μας εξετομικευμένες ανάγκες.

Στα επαγγελματικά μπορεί να μας γλιτώσει από λάθη που θα κόστιζαν χιλιάδες ευρώ, είτε να μας οδηγήσει πιο σύντομα με τα κατάλληλα εργαλεία και την πιο σωστή μέθοδο στην επιτυχία και στο πως να αποκτήσουμε χιλιάδες ευρώ! Παρακάτω παραθέτω τον δικό μου Bussiness Coach Λευτέρη Χατζιηερεμία που είναι ο καλύτερος της αγοράς και του είμαι ευγνώμων για όλα! Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια μαζί τους ως επαγγελματιάς, καθώς με καθοδηγεί σωστά και βήμα, βήμα για το πως θα εκπληρώσω την δική μου απόλυτη επιχειρηματτική επιτυχία σε αυτό που αγάπω. Γνωρίζει τα πάντα γυρώ από το Bussiness και το Marketing και παρέχει μια απόλυτα ολοκληρωμένη υπηρεσία σε πολύ καλή τιμή και δεν χρειάζεται να πας πουθένα αλλού, κερδίζεις πολύ χρόνο και πολλά χρήματα από την ζωή σου. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέλος της ομάδας του στο HPC, το High Performance Community. Είναι ένας βέβαιος οδηγός για την απόλυτη επιτυχία, αν πράξεις ακριβώς αυτά που χρειάζονται για την επιχείρηση σου.

https://terry.gr/

Σε προσωπικό επίπεδο ένας σύμβουλος αυτογνωσίας, μπορεί να μας δείξει βιωματικά, πως θα έχουμε την ζωή που μας αξίζει και ονειρευόμαστε! Θα μας απελευθερώσει από περιοριστικές πεποιθήσεις που έχουμε στο υποσυνείδητο μας και δεν τις γνωρίζουμε και αυτές ευθύνονται για πολλά επαναλαμβανόμενα μοτίβο που έχουμε στις ζωή μας και πολλά εμπόδια που δεν μας αφήνουν να πετύχουμε αυτά που επιθυμούμε. Όπως το να προσελκύουμε ανθρώπους που μας υποτιμούν, κακοποιούν και μας κάνουν να νιώθουμε πως δεν αξίζουμε. Θα μας δείξει πόσο άξιοι και σημαντικοί είμαστε και πως θα μάθουμε αληθινά να αγάπαμε τον υπέροχο εαυτό μας! Θα ανακαλύψουμε το καλά κρυμμένο δυναμικό μας! Θα αντιληφθούμε πόσες πολλές αρετές και δυνατότητες έχουμε που δεν τις γνωρίζαμε καν και θα τις βάλουμε σε εφαρμογή για να απολαύσουμε όλη την αφθονία του κόσμου που θα έρθει στην ζωή μας σε όλους τους τομείς και πλεόν θα είμαστε σε θέση όλη αυτήν την αφθονία και την ευτυχία να την αγκαλιάσουμε, γιατί θα γνωρίζουμε πλεόν με όλο μας το είναι πως την αξίζουμε!

Κλείσε την θέση σου στην εκπαίδευση που μπορεί να σου αλλάξει για πάντα την  ζωή και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Εκπαιδεύσεις και Συνεδρίες

Το νούμερο 11 είναι απομάκρυνε τους πειρασμούς. Μείνε εστιασμένος!

Για να έχεις περισσότερο αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία πρέπει να βγάλεις από την ζωή σου τους πειρασμούς που σε πάνε πίσω στην εξέλιξη σου. Ακόμα και ο  πανέξυπνος Οδυσσέας δέθηκε στο κατάρτι για να μην υποκύψει στις σειρήνες που θα τον μαγεύαν με την υπέροχη μουσική τους, έτσι γλύτωσε την ζωή του, γιατί αλλιώς θα τον καταβρόχθιζαν. Έτσι και εσύ πρέπει να σώζεις ότι πιο πολύτιμο έχεις και αυτό είναι η πολύτιμη ενέργεια σου, η προσοχή σου και ο χρόνος σου που κοστίζει ακριβά και σε χρήματα και σε όμορφα συναισθήματα και σε ελευθερία. Όταν δεν έχουμε χρόνο δεν μπορούμε να εξελιχθούμε όπως επιθυμούμε, άρα δεν έχουμε όυτε οικομικη ευημερία και ελευθερία, ούτε θα είμαστε ποτέ πραγματικά ήρεμοι και ευτυχισμένοι.

Σκέψου έξυπνα! Εδώ είναι κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στους στόχους σου! Κρύψε τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης από την οθόνη του κινητού σου, όπως facebook, instagram, email, γενικά όταν εργάζεσαι είναι πιο έξυπνο να κλείνεις το ίντερνετ, γιατί με οποιαδήποτε ειδοποίηση γίνεται απόσπαση προσοχής και έπειτα θα αργήσεις να ξανά συγκεντρωθείς. Σταμάτα να καταναλώνεις κάθε μέρα γλυκά και άλλα παχυντικα σνακ η ανθυγιεινά φαγητά. Κάνε κάθε μέρα έστω 20 λεπτά περπάτημα για να κινείσαι και να είσαι υγιής και σε εγρήγορση. Φυσικά για μεγαλύτερη συνέπεια και καλύτερα αποτελέσματα γράψου σε ένα γυμναστήριο για να είσαι πάντα σε φόρμα και να έχεις μεγαλύτερη διάυγεια πνεύματος και υγεία σώματος.

Βγάλε όλους τους πειρασμούς από την ζωή σου η τουλάχιστον μείωσε τους πολύ σημαντικά! Βοήθησε τον εαυτό σου όσο το δυνατόν περισσότερο! Κάνε του την ζωή πιο εύκολη!  Άντεγραψε καλές συνήθειες πετυχημένων ανθρώπων!

Το νούμερο 12 είναι ανάλαβε την ευθύνη σου!

Γίνε υπεύθυνος και για την επιτυχία σου και για την αποτυχία σου!

Πολλές φορές είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας για τα λάθη που κάνουμε, για τις λάθος επιλογές ή για την αδράνεια μας σε ένα τομέα και μέσα από αυτήν την αυστηρή και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό μας νομίζουμε ότι θα του δώσουμε ένα μάθημα και θα παρακινηθούμε για να αποκτήσουμε ξανά τα ινία της ζωής μας και θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο σε όσα θέλουμε να πετύχουμε, όμως δυστυχώς αυτή μέθοδος δεν λειτουργεί, γιατί συχνά απογοητευόμαστε, κουραζόμαστε και νιώθουμε αναξίοι να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Μόνο μέσα από την αποδοχή και την αγάπη σε όλες μας τις δράσεις θα βρούμε την δύναμη, το θάρρος και το κίνητρο για να πετύχουμε έναν ανώτερο σκοπό. Όταν αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και το πληγωμένο εσωτερικό παιδί μέσα μας, που χρειάζεται απεγνωσμένα αποδόχη, νοιάξιμο, φροντίδα και στήριξη, όλα θα αλλάξουν σαν μαγικά! Θα πιάσουμε τρυφερά από το χέρι αυτό το παιδί και θα του δείξουμε πως θα βαδίζει σωστά στο μονοπάτι με ευσυνειδησια, σοφία και ταπεινώτητα.

Αν ο στόχος σου είναι να γράφεις κάθε μέρα άρθρα και μια μέρα δεν έγραψες, γιατί ήσουν όλη μέρα έξω με φίλους, ή γιατί προτίμησες να χαζεύεις όλη μέρα στην τηλεόραση ήταν δίκη σου επιλογή, να μείνεις πίσω και να μην παραγείς σημαντικό υλικό που θα δώσει αξία σε εσένα και σε άλλους ανθρώπους καθυστερείς συνειδητά την δική σου εξέλιξη, οπότε ανέλαβε την ευθύνη σου και μην κατηγορήσεις τους άλλους γι’αυτο.

Ώρες, ώρες ζούμε σε μια αυταπάτη. Είναι λες και θέλουμε να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας. Μα είναι καλό να αντιληφθούμε γρήγορα πως ακόμα και όταν δεν κάνουμε το επόμενο βήμα για κάτι σημαντικό για εμάς, επειδή φοβόμαστε και το αναβάλουμε και άλλα πολλά, πάλι μια απόφαση έχουμε πάρει, δηλαδή να μείνουμε αδρανείς από φόβο μην εκτεθούμε η αποτύχουμε επιλέγουμε την μόνη εγγυημένη αποτυχία, δηλαδή παίρνουμε απόφαση να μην μπούμε σε δράση. Γι’αυτό ας είμαστε πιο συνειδήτοι στις αποφάσεις μας και ας δρούμε πιο μεθοδικά, πιο έξυπνα και με μεγαλύτερο θάρρος, γιατί η ζωή ανταμείβει τους άξιους, τους δραστήριους και τους τολμηρούς! Είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές και τις μη επιλογές μας, αλλά είμαστε υπεύθυνοι και για την στάση μας απέναντι σε ότι μας συμβαίνει, είτε ευχαριστό, είτε δυσάρεστο και πως αυτό θα το αντιμετωπίσουμε σαν ευκαιρία η σαν πρόβλημα; Οπότε καταλαβαίνετε πολύ καλά πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την δυστυχία μας, εμείς και για την ευτυχίας μας!

 

Το νούμερο 13 είναι ξεκίνα την δράση ΤΩΡΑ!

Μην αναλώνεσαι στην σκέψη!

Η πιο δύσκολη φάση σε κάθε προσπάθεια επίτευξης στόχου είναι η παγίδα της αναβλητικότητας. Η αναβλητικότητα έχει πολλά πρόσωπα, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι πως συνήθως περιμένουν όλοι να τα κάνουν όλα πάντα τέλεια και να είναι πλήρως προετοιμασμένοι και οργανωμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλιώς δεν ξεκινούν και συνέχεια μελετούν και προετοιμάζονται για να είναι ακόμα καλύτεροι όταν ξεκινήσουν και τελικά δεν ξεκινούν ποτέ. Γι΄αυτό τώρα που το γνωρίζεις βγες από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Μην πέφτεις στην παγίδα της υπερνανάλυσης, γιατί καταλήγει όπως λένε παράλυση. Ξεπέρασε την τάση της τελειομανίας και της αδράνειας και ξεκίνα την δράση! Σιγά, σιγά  θα αποκτάς εμπειρία και θα γίνεσαι καλύτερος μέσα από τα λάθη σου βεβαίως, βεβαίως ,γιατί όλοι μας μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε! Είναι καλό να μην κρίνουμε τον εαυτό μας, να τον αποδεχόμαστε και να τον αγαπάμε! Με τον καιρό θα ανακαλύπτεις όλες σου τις δυνατότητες και θα βλέπεις όλα σου τα ταλέντα να ξεδιπλώνονται και να αναδεικνύεται η καλύτερη εκδοχή του υπέροχου εαυτού σου,  αυτή η προοπτική του ανώτερου εαυτού που είσαι προοροσμένος να γίνεις!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Καλφοπούλου,

Εκπαιδεύτρια & Σύμβουλος Αυτογνωσίας

Theta Healing & NLP Coaching

SUBSCRIBE TO MY NEWSLATTER

Πάρε πρόσβαση σε νέα άρθρα και podcast για την προσωπική ανάπτυξη που θα σε βοθήσουν να εξελιχθείς στη ζωή σου! 

FOLLOW ME ON SOCIAL

Ο κάθε άνθρωπος έχει το ανάστημα των ονείρων του!

Ιωάννα Καλφοπούλου

ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:


Τα μυστικά του υποσυνειδήτου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για να είμαστε εμείς οι δημιουργοί της ζωής μας!Το e-book από τη στιγμή που βάζεις τα στοιχεία σου παρακάτω, έρχεται στο email σου. 


Είναι εντελώς δωρεάν και έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Είσαι ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στη ζωή που ονειρεύεσαι!!! Συγχαρητήρια!!! Γιατί μην ξεχνάς!!!


Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι ΕΠΙΛΟΓΗ!!!

MORE ARTICLES